UrbanXchange

Informatie

Dit bericht is geschreven op 19 jun 2019, en geplaatst in de categorie centrumontwikkeling, nieuws.

Grondreservering The Dutch Mountains

Op 6 juni 2019 is op de vastgoedbeurs Provada de grondreservering getekend voor The Dutch Mountains door de gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation. Zij zijn overeengekomen om het gebouw te ontwikkelen binnen de Internationale Knoop XL

Dit is het nieuw te ontwikkelen stationsgebied in Eindhoven. The Dutch Mountains heeft daarbinnen een centrale plek tussen het station en de campus van de TU Eindhoven aan de Dorgelolaan. In en rond het gebouw wordt een ‘interactieve omgeving’ gecreëerd, waar werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden. Het project bestaat uit woningen, shortstay-appartementen, een hotel, kantoren, ruimtes voor co-working, een businesscenter en voorzieningen als horeca en wellness. De twee torens worden verbonden met een collectieve ruimte in de vorm van een wintertuin. The Dutch Mountains leggen zo ook de verbinding tussen de binnenstad en de TU/e Campus. Onder meer via een beter toegankelijke onderdoorgang voor het spoor bij de Dommel, waar nu alleen nog een fietstunnel is. The Dutch Mountains wordt ontwikkeld door The Mountains Corporation, een gezamenlijk initiatief van Studio Marco Vermeulen, Bloc en Urban Xchange.

Reacties zijn gesloten.

lawaai maken, andere kijken leveren, nieuwe vragen oproepen en vooral ook kennis delen en verder ontwikkelen met geestverwanten en tegenwichten.

hkloosterman@urbanxchange.nl
+31 (0)6 4510 05 77

Gardeniersstraat 10
6212 GN
Maastricht

zoeken

© Urban Xchange 2014
vormgeving Juulke Brosky

disclaimer