UrbanXchange

Informatie

Dit bericht is geschreven op 23 feb 2018, en geplaatst in de categorie herontwikkeling, nieuws, projecten, werklandschappen.

Campus Werkspoor Utrecht

Campus Werkspoor is een spannende plek in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Dit terrein van 4 ha wordt stapsgewijs herontwikkeld tot een levendige community van creatieve bedrijven en voorzieningen. Dit vraagt om een nieuw samenhangend verhaal.

Op het Werkspoorkwartier ligt tussen de Keulsekade en de Nijverheidsweg, naast de energiecentrale van Eneco, een terrein van 4 hectare met daarop een aantal bedrijfspanden. Een daarvan is het monumentale hoofdkantoor van de vroegere Utrechtse elektriciteitsproducent PEGUS. In de zomer van 2017 is het terrein gekocht door een consortium van Lingotto, 3T Vastgoed en Evident, en omgedoopt tot Campus Werkspoor.
Het doel is een meer samenhangende levendige community van kleinschalige creatieve bedrijven en voorzieningen te creëren, passend bij de transformatie van het Werkspoorkwartier. Dit bedrijventerrein is steeds meer het spannende en creatieve werklandschap aan het worden dat de gemeente Utrecht in 2012 in de Ontwikkelvisie Werkspoorkwartier heeft beoogd. Allerlei opwindende plekken komen tot bloei, waaronder de Vlampijpateliers, het Hof van Cartesius, de Nijverheid en natuurlijk de Werkspoorkathedraal.
Een deel van de panden op Campus Werkspoor was al in gebruik door onder meer 16X en JHK architecten. Inmiddels zijn alle panden verhuurd en is hard gewerkt aan het creëren van een nieuw horecahart in het midden van de campus, en het herstellen en aanleggen van de tuinen. Nu de eerste stappen in de organische ontwikkeling zijn gezet willen de initiatiefnemers graag verder naar de toekomst kijken. Men wil een nieuw en samenhangend verhaal voor de plek, waarmee ook richting kan worden gegeven aan toekomstige ontwikkelingen. Een nieuwe sterke identiteit voor het terrein, die nadrukkelijk ook de verbinding zoekt met de directe omgeving van het Werkspoorkwartier. Urban Xchange is gevraagd hierbij te helpen.

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

lawaai maken, andere kijken leveren, nieuwe vragen oproepen en vooral ook kennis delen en verder ontwikkelen met geestverwanten en tegenwichten.

hkloosterman@urbanxchange.nl
+31 (0)6 4510 05 77

Gardeniersstraat 10
6212 GN
Maastricht

zoeken

© Urban Xchange 2014
vormgeving Juulke Brosky

disclaimer