UrbanXchange

Informatie

Dit bericht is geschreven op 07 mrt 2018, en geplaatst in de categorie over Urban Xchange.

over Huub Kloosterman

Urban Xchange is mijn voiture. Het bureau heb ik in 2004 opgericht om mijn kijk op de stedelijke wereld uit te kunnen dragen. Vrij en onafhankelijk. Graag stel ik mij aan u voor.
Ik ben een ervaren adviseur, strateeg en inspirator in gebiedsontwikkelingen. Met mijn kennis wil ik nieuwe vragen oproepen en andere perspectieven leveren. Dit doe ik door op strategisch niveau idee├źn te leveren voor de ontwikkeling en transformatie van stedelijke en regionale gebieden. Veel van mijn werk betreft identiteitsvorming, conceptdenken en ruimtelijk-economische strategie├źn.

Mijn werkveld is breed. Zo heb ik de laatste jaren gewerkt aan binnenstedelijke transformaties, waterfronts, stimulerende werklandschappen, industrieel erfgoed, regionale ontwikkelingen, innovatieve campussen en vrijetijdslocaties. In Nederland en over de grens. Naast mijn werk in projecten lever ik graag bijdragen aan platforms, discussies, workshops, conferenties en media.

In de tijd gezien

Geloof het of niet, maar ik werk inmiddels 25 jaar in de ruimtelijke wereld. De fascinatie hiervoor is ontstaan tijdens mijn studie sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1987-1992). Vervolgens heb ik elf jaar gewerkt bij adviesbureau Twynstra Gudde (1993-2003). Daar ben ik verantwoordelijk geweest voor een groot aantal adviesprojecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling, cultuur en vrije tijd. In 2001 werd ik directeur van een joint venture tussen Twynstra Gudde en het internationale bureau DEGW Architects and Consultants. Hiermee werd ik eindverantwoordelijke voor de Nederlandse projecten van DEGW. Onder andere heb ik in die tijd meegewerkt aan de conceptontwikkeling van het Stationsgebied Utrecht, Arnhem Rijnboog, Leidsche Rijn Centrum en Stadshavens Rotterdam. Daarnaast heb ik door de samenwerking met DEGW en het hoofdkantoor in Londen veel internationaal kunnen werken.
In 2004 ben ik voor mezelf begonnen en gestart met Urban Xchange. Heel bewust als verlengstuk van mijzelf. Maar altijd in samenwerking met geestverwanten. Na veertien jaren ben ik trouwens nog steeds happy. En ook best trots op een aantal succesvolle complexe gebiedsontwikkelingen, die ooit zijn gestart met het bepalen van een betekenisvol toekomstperspectief en een doordachte strategie. Plekken die er nu staan of gerealiseerd worden. Onder meer in Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Maastricht.
Maar ach, omkijken moet je niet te lang doen … Het vizier staat al weer op de toekomst.

Reacties zijn gesloten.

lawaai maken, andere kijken leveren, nieuwe vragen oproepen en vooral ook kennis delen en verder ontwikkelen met geestverwanten en tegenwichten.

hkloosterman@urbanxchange.nl
+31 (0)6 4510 05 77

Gardeniersstraat 10
6212 GN
Maastricht

zoeken

© Urban Xchange 2014
vormgeving Juulke Brosky

disclaimer