UrbanXchange

Informatie

Dit bericht is geschreven op 24 mrt 2020, en geplaatst in de categorie centrumontwikkeling, herontwikkeling, nieuws, projecten.

Spoorzone Zwolle

De Spoorzone van Zwolle krijgt een nieuwe toekomst als centrumstedelijk gebied. Vooral de stationsentree en de oude werkplaatsen zullen hiervoor beeldbepalend gaan zijn. We werken hier aan een nieuw toekomstperspectief.

De gemeente Zwolle heeft met een strategische agenda en een ontwikkelkader de aftrap gegeven naar een nieuwe toekomstvisie voor de Spoorzone. Het is de wens van de stad om de huidige monotone en kleurloze situatie geleidelijk te transformeren naar een levendig centrumstedelijk innovatiedistrict. De Spoorzone is groot en kent meerdere deelgebieden. Elk deelgebied heeft een eigen verhaal en vraagt om een eigen traject. Grote delen van het gebied zijn van de NS, waaronder de stationsentree (District Z), de Werkplaatsen en een deel van de Lurelui.

NS Vastgoed en de gemeente Zwolle trekken samen op om een nieuw toekomstperspectief op te stellen voor dit beeldbepalende deelgebied. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met allerlei belanghebbende partijen. Een team van Urban Xchange, BGSV en Bureau MVB heeft van NS Vastgoed de opdracht gekregen om deze visie uit te werken. Een nieuwe gebiedsidentiteit vormt de kern van de visie met daarbij een ruimtelijke en programmatische uitwerking. Vooral de Werkplaatsen zijn het icoon van de nieuwe Spoorzone. Het oude industriƫle complex wordt een nieuwe stedelijke hotspot; een publieksbestemming, experimenteergebied en innovatieve makersplek tegelijk.

september 2019 – heden

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

lawaai maken, andere kijken leveren, nieuwe vragen oproepen en vooral ook kennis delen en verder ontwikkelen met geestverwanten en tegenwichten.

hkloosterman@urbanxchange.nl
+31 (0)6 4510 05 77

Gardeniersstraat 10
6212 GN
Maastricht

zoeken

© Urban Xchange 2014
vormgeving Juulke Brosky

disclaimer