UrbanXchange

Het Werkspoorkwartier in Utrecht is hip en happening. Het binnenstedelijke bedrijventerrein is in korte tijd een spannende plek van creatieve en experimentele initiatieven geworden. Het gebied wordt nu ook door het publiek ontdekt en staat volop in de schijnwerpers.

Het kan! De Cartesiusdriehoek in Utrecht laat zien hoe je torenhoge ambities waarmaakt in binnenstedelijk transformeren. De ambitieuze visie is van Urban Xchange en BGSV in opdracht van NS en gemeente Utrecht

Amsterdam en Zaanstad willen de strategisch gelegen noordelijke ZaanIJ-oever transformeren naar een aantrekkelijk stedelijk waterfrontgebied. Bureau BUITEN, MUST en Urban Xchange hebben een strategie voor de lange termijn gemaakt.

Campus Werkspoor is een spannende plek in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Dit terrein van 4 ha wordt stapsgewijs herontwikkeld tot een levendige community van creatieve bedrijven en voorzieningen. Dit vraagt om een nieuw samenhangend verhaal.

Urban Xchange heeft samen met Dona Stedenbouw van de gemeente Stavanger in Noorwegen opdracht gekregen om mee te denken in de planvorming voor de grootschalige transitie van Forus.

Sinds begin 2015 staan alle seinen op groen voor de Brainport Industries Campus, de nieuwe campus voor de hightech maakindustrie in Eindhoven. Publieke en private partners werken momenteel hard om de hoge ambities voor BIC te vertalen naar een vernieuwende

De Merwedekanaalzone is een spannend transformatiegebied aan de westzijde van Utrecht. Deze stedelijke zone met uiteenlopende functies is weliswaar op veel plekken versleten, maar kent ook veel potenties.

blader verder

lawaai maken, andere kijken leveren, nieuwe vragen oproepen en vooral ook kennis delen en verder ontwikkelen met geestverwanten en tegenwichten.

hkloosterman@urbanxchange.nl
+31 (0)6 4510 05 77

Gardeniersstraat 10
6212 GN
Maastricht

zoeken

© Urban Xchange 2014
vormgeving Juulke Brosky

disclaimer